Studietur til München/Regensburg 6.-8. juni.

Future Robotics arrangerer studietur til München/Regensburg 6.-8. juni. Turen arrangeres i samarbeid med Norsk-Tysk Handelskammer. Dette er en faglig studiereise for å få innsikt i framtidens produksjonsteknologi og tilpasning til digitalisering av industrien slik Tyskland har implementert dette, med fokus på små og mellomstore bedrifter. I tillegg vil det blant annet bli besøk på BMWs fabrikk, som er en av verdens mest moderne og fleksible bilfabrikker.

Reisen går til Regensburg i delstaten Bayern, en times kjøretur unna München. Regensburg er en av Tysklands eldste byer og gamlebyen er oppført på UNESCOS verdensarvliste. Kjente bedrifter i området er BMW, Continental og Krones, i tillegg til at man finner en rekke såkalte ‘hidden champions’.

Programmet er under utarbeidelse, men vil ha følgende rammer: 

Onsdag 6. juni

Fly fra Kjevik. Ankomst München klokken 11.00, felles transport til Regensburg

Introduksjon om temaet og bedriftsbesøk

Felles middag 

 Torsdag 7. juni 

Omvisning hos BMW

Workshop innad i gruppen

Bryggeribesøk med omvisning. Felles middag.

Fredag 8. juni 

Bedriftsbesøk

Hjemreise klokken 14.05, ankomst Kjevik 17.45

Pris pr deltager er kr 7.900 og det dekker overnatting med frokost samt lunsj og interntransport i løpet av reisen. Hver deltaker bestiller og betaler selv flyreisen. Vi vil understreke at Future Robotics betaler for arrangering, guide og kostnader ved det faglige innholdet under studieturen. Hver deltager må selv betale reise og egenandel som angitt. Berg-Hansen vil kunne ordne med gruppe reise med KLM Kjevik / München t/r. De indikerer gruppe reise fly billett per person inkl. skatter og innsjekket bagasje kr.3.800,-

Dersom du er interessert i å delta på denne studieturen kan du reservere plass ved å svare til adressen nedenfor.  Her gjelder førstemann til mølla. Vennligst videresend denne invitasjonen til eventuelt andre i ditt firma som kan tenkes være interessert.

Vi må ha navn på interesserte deltagere senest 6. April. De som har meldt interesse får beskjed med ytterligere opplysninger så snart vi har fått tilstrekkelig antall deltakere.

Spørsmål om turen kan rettes til  Stian.myhre@uia.no

Påmelding gjøres på

https://www.eventbrite.co.uk/e/future-robotics-studietur-til-tyskland-tickets-44360873567

 

Smart Produksjon

6. og 7. desember var det konferanse for Smart Produksjon i regi av NFA. En variert, god konferanse med mange gode foredrag som demonstrerte økt fleksibilitet og verdiskapning gjennom bruk av fremtidens teknologi. Vi har laget et sammendrag av innholdet som du kan lese her.

Feltbuss og nettverkskommunikasjon

NFA arrangerer et seminar 8. – 9. mars hvor det vil være anledning til å lære mer om industriell kommunikasjon og de protokoller og plattformer som er aktuelle.

Bli med her og lær mer om aktuelle kommunikasjonsløsninger som Modbus TCP/UDP, EtherCAT, PROFINET, Ethernet, OPC UA, IoT. Sikkerhetsaspektet vil også bli berørt her.

Les foreløpig program her.

Vision systemer

Lurer du litt på teknologien som ligger til grunn for vision systemer? Hvordan er slike systemer bygget opp og hvilke muligheter ligger i vision-systemer? Denne guiden gir en basisinnføring i teknologien og hjelper deg se muligheter for bruk i kombinasjon med collaborative roboter.

Les mer her.