Smart Produksjon

6. og 7. desember var det konferanse for Smart Produksjon i regi av NFA. En variert, god konferanse med mange gode foredrag som demonstrerte økt fleksibilitet og verdiskapning gjennom bruk av fremtidens teknologi. Vi har laget et sammendrag av innholdet som du kan lese her.

Feltbuss og nettverkskommunikasjon

NFA arrangerer et seminar 8. – 9. mars hvor det vil være anledning til å lære mer om industriell kommunikasjon og de protokoller og plattformer som er aktuelle.

Bli med her og lær mer om aktuelle kommunikasjonsløsninger som Modbus TCP/UDP, EtherCAT, PROFINET, Ethernet, OPC UA, IoT. Sikkerhetsaspektet vil også bli berørt her.

Les foreløpig program her.

Vision systemer

Lurer du litt på teknologien som ligger til grunn for vision systemer? Hvordan er slike systemer bygget opp og hvilke muligheter ligger i vision-systemer? Denne guiden gir en basisinnføring i teknologien og hjelper deg se muligheter for bruk i kombinasjon med collaborative roboter.

Les mer her.

 

GCE NODE digitaliserings- og robotiseringsnettverk arrangerer OPC UA kurs

GCE NODE arrangerer et 2-timers kurs i OPC UA – et system for håndtering og deling av informasjon. Både subsea nettverket MDIS og Statoil (Johan Sverdrup prosjektet) har valgt OPC UA som felles plattform. Kurset er tilgjengelig for alle i Future Robotics.

Dato: 1. desember, kl. 08:00-10:00 

Lokasjon: GCE NODE, Tordenskjoldsgate 9, 6. etasje, 4612 Kristiansand

Continue reading